“Стриповијетке” по мотивима Петра Кочића у Бечу

Срна
“Стриповијетке” по мотивима Петра Кочића у Бечу

Беч - У Бечу је вечерас отворена изложба приповиједака Петра Кочића у стрипу, под називом “Стриповијетке”, саопштено је из Представништва Републике Српске у Аустрији.

Изложба је уприличена у оквиру манифестације “Дани Србије и Српске у Аустрији”, коју организују Представништво Српске у Аустрији, Амбасада Србије и Заједница српских клубова у Бечу.

Циљ “Стриповијетки” је прилагођавање дјела Петра Кочића новој форми и млађим читаоцима, те промоција стрип-умјетности.

“Стриповијетке” по мотивима Петра Кочића објавила је Народна и универзитетска бибилотека Републике Српске у сарадњи са Удружењем “Девета димензија” и стрип-цртачима Предрагом Иконићем и Миланом Младићем.

У саопштењу се наводи да су окупљене на отварању изложбе у Бечу поздравили директор Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиља Петровић-Зечић и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

Јунаке из Кочићевих прича “Јаблан” и “Кроз маглу”, приказане кроз форму стрип-умјетности, заинтересовани ће моћи да погледају и сутра од 15.00 до 20.00 часова у просторијама организације “Глобални мислиоци” /Global Thinkers/.

Манифестација “Дани Србије и Српске у Аустрији” трајаће до краја октобра, а одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, Владе Републике Српске и Министарства спољних послова Србије.

Програм је примарно усмјерен на представљање културе и умјетности Србије и Републике Српске публици у Аустрији, а биће презентовани и привредни и туристички потенцијали Србије и Српске.

Изложба је отворена у просторијама организације “Глобални мислиоци” /Globa Thinkers/, која окупља креативне људе са подручја Балкана који желе да се додатно едукују и унаприједе своје креативне вјештине кроз различите радионице, курсеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана