Стојичић: Посвећеност додатном и активнијем повезивању културе и образовања

Срна
Стојичић: Посвећеност додатном и активнијем повезивању културе и образовања

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да ће се ресорно министарство у наредном периоду посветити додатном и активнијем повезивању културе са образовањем.

Стојичићева је то изјавила приликом данашњег разговора са директорима републичких установа културе и управних организација у области културе у саставу Министарства о протеклим и планираним програмским активностима, као и стратешком развоју културе у периоду до 2030. године, наводи се у саопштењу Министарства просвјете и културе Српске.
"У наредном периоду посветићемо се додатном и активнијем повезивању културе са образовањем како би квалитетни садржаји, које неуморно стварају руководиоци установа културе, били доступни дјеци, ученицима и грађанима широм Републике Српске", рекла је Стојичићева.

Она је истакла да су директори установа активно доприносили остваривању стратешких циљева који су били дефинисани за период до 2022. године, те да цијени њихово мишљење и да ће имати прилику да активно учествују у стратешком планирању и развоју културе у Републици Српској за период до 2030. године.

На састанку је разговарано и о финансијској подршци коју установе културе добијају од међународних партнера, као и о потребама спровођења великих инфраструктурних пројеката који би значајно дали допринос ефикаснијем спровођењу стратешких циљева у области културе.

Састанку су присуствовали директор Народне и универзитетске библиотеке Српске Љиљана Петровић Зечић, директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица Српске Мирела Шарић, директор Музеја Савремене умјетности Српске Сарита Вујковић, директор Кинотеке Српске Сњежан Лаловић, вршилац дужности директора Народног позоришта Српске Дијана Грбић, вршилац дужности директора Дјечијег позоришта Српске Љиљана Лабовић Маринковић те вршилац дужности директора Аудио-визуелног центара Српске Ања Илић.

Присуствовали су и вршилац дужности директора Народног позоришта Источно Сарајево Александра Дамјановић, директор "Спомен-подручја Доња Градина" Тања Тулековић, директор Архива Републике Српске Бојан Стојнић, директор Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Јасна Милешевић, начелник у Секретаријату за вјере Дарио Дринић и секретар Музеја Републике Српске Маја Јокановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана