Стојичић: Народно позориште заслужује подршку институција

Срна
Стојичић: Народно позориште заслужује подршку институција

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да Народно позориште заслужује подршку републичких институција и охрабрила глумце да наставе са развојем културе у Српској.

Стојичићева је угостила директора Народног позоришта Дијану Грбић, глумце Слађану Зрнић, Белинду Стијак и Павла Павића, те члана Симфонијског оркестра Народног позоришта Анастасију Марић поводом освајања награде на фестивалу "Театар на раскршћу" у Нишу са представом "Госпођица", али и запажених резултата на другим фестивалима.


Она је нагласила да је видљиво да глумци и чланови тима раде свој посао са љубављу и да то доноси видљиве резултате, саопштено је из ресорног Министарства.

"Овај пријатан сусрет је прилика да разговарам са искусним глумцима, али и са новим члановима тима Народног позоришта који су показали таленат у представи жГоспођицаж и охрабрила сам их да наставе са својим и са развојем културе у Републици Српској", навела је Стојичићева.

Она је рекла да Народно позориште има талентоване глумце препознатљиве у јавности Републике Српске, те да у позадини остварених успјеха сигурно стоји упоран и предан рад на остварењу постављених циљева у области позоришне умјетности.

Током сусрета разговарано је о тексту Стратегије развоја културе Републике Српске која ће ускоро бити разматрана на сједници Владе Републике Српске.

Стојичићева је нагласила да су потенцијали Народног позоришта Републике Српске и Симфонијског оркестра значајни за остваривање постављених стратешких циљева у области позоришне и аудио-визуелне умјетности.

Глумци Народног позоришта Републике Српске захвалили су Стојичићевој за прилику да непосредно представе успјехе у области позоришне умјетности у претходних годину дана и планове за наредни период.

Народно позориште Републике Српске награђено је за најбољу представу на фестивалима у Градишци, Зеници, Јајцу и Нишу, а у наредном периоду планирају да се представе на фестивалима у Приједору, Брчком, Зајечару и Никшићу.

У претходном периоду освајали су и награде публике за најбољу представу, награде за најбољу музику, награду за више проглашених најбољих глумаца, награду за најбољу сценографију, награду за најбољу драматизацију и награду за сценски покрет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана