Стара пјесма Српкињица једна мала у новом руху поводом Дана српског јединства

Танјуг
Стара пјесма Српкињица једна мала у новом руху поводом Дана српског јединства

БЕОГРАД - Поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра, пјевачица изворне и народне музике Бранка Зечевић је снимила стару српску родољубиву песму "Српкињица једна мала", а спот је данас објављен на Јутјубу.

 "Хтели смо спотом и песмом да традиционално представимо на савремени начин, веродостојан причи и суштини коју ова песма носи", рекла је Зечевић данас на промоцији у Историјском музеју Србије (ИСМ).

Пјевачица из Црне Горе изводи песму "Српскињица једна мала" у новом аранжману Ак студија, а спот редитељке Бојане Крстић је приказује како пева у призорима идиличног планинског и сеоског окружења, уз присуство трубача у српској ношњи и приказ крштења дјетета у цркви.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је рекао да су хтели као управа да дају свој допринос великом празнику тако што су помогли и финансирали "овај сјајан спот".

Гујон је истакао да је традициолна, родољубива песма урађена на модеран начин и да су тиме хтели приближити њене вредности млађим нараштајима.

Директорка ИМС Душица Бојић је рекла да је изузетна част што су "установа од које креће обележавање значајног српског датума", напоменувши да музеј "иначе негује културу певања и има посебан програм 'Музиком кроз музеј'".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана