Српски новогодишњи концерт загријао срца у Бечу

Агенције
Српски новогодишњи концерт загријао срца у Бечу

БЕЧ - Девети традиционални Српски новогодишњи концерт Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" одржан је у Бечу, поводом Нове године према јулијанском календару.

Концерту хуманитарног карактера присуствовали су амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, представници српских организација, аустријских органа, свештенство и велики број Срба, али и Аустријанаца, саопштено је из "Просвјете" у Аустрији. 

Изасланик владике аустријско-швајцарског Андреја, отац Јован Говедарица пренио је топле владикине поздраве и прилог од 500 евра за дјецу "Просвјетине" школе српског језика. 

Према традицији, Новогодишњи концерт отворио је у понедјељак увече, 13. јануара, "Мали хор" у оквиру "Просвјете" под вођством Вере Симић, са пригодним пјесмама на српском и њемачком језику. 

Најистакнутији учесници концерта били су примадона београдске опере Драгана дел Монако и пијанисткиња Наташа Вељковић које су надахнуто извеле сплет српских, руских, шпанских и италијанских пјесама. 

Наступили су и виолончелиста Милош Стосиек, као и солисткиња Наташа Вељковић, те пјевачи Јелена Крстић и Александар Симић. 

Предсједник "Просвјете" Срђан Мијалковић захвалио је гостима и пријатељима на помоћи, те изразио наду да ће сљедећи, јубиларни 10. Српски новогодишњи концерт бити одржан у угледној Златној сали Музикферајна у којој се одржава светски познати Новогодишњи концерт Бечке филхармоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана