Спомен-плоча Драгану Николићу и Милени Дравић, Томи Здравковићу споменик

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Прослављени српски глумци Драган Николић и Милена Дравић добиће спомен-плочу на скверу који већ носи њихово име, чувени пјевач Тома Здравковић споменик на Скадарлији, а познати спортски новинар Марко Марковић улицу у општини Чукарица, саопштено је из градске управе Београда.

Предсједник Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда Андреа Радуловић истакла је да су Николић и Дравићева оставили неизбрисив траг у граду у којем су живјели.

"Милена Дравић и Драган Николић представљају нераскидив део нашег града и њихов културни допринос је немерљив. Постављањем спомен-плоче на Врачару, становници тог дела града, али и сви Београђани, остаће повезани са легендама које су волеле свој Београд и свој глумачки позив", рекла је Радуловићева.

Говорећи о лику и дјелу Марка Марковића, она је подсјетила да је ријеч о једном од најпознатијих југословенских и српских спортских новинара, који је за свој рад добио бројна домаћа и међународна признања.

Одлука о подизању споменика пјевачу Томи Здравковићу у Скадарској улици усвојена је на иницијативу бившег министра и садашњег лидера Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића, који је тај приједлог поднио као грађанин.

"Тома Здравковић је својом музиком, појавом, начином размишљања и топлином душе дао допринос духу нашег града и његовом имиџу, по којем се и данас пресудно препознаје", пише у иницијативи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана