Слике Слободана Видовића пред словеначком публиком

Срна
Слике Слободана Видовића пред словеначком публиком

БАЊАЛУКА - Изложба слика под називом “Стања” академског сликара из Бањалуке Слободана Видовића отворена је у Костањевици на Крки у Словенији, а ријеч је о циклусу дјела рађених техником уља на платну.

Из Културног центра Бански двор је саопштено да је то уједно и највећа Видовићева изложба до сада, с обзиром на то да је ријеч о дјелима великих формата.

Изложба ће бити отворена до 6. септембра у галерији “Божидар Јакац”, а кустос поставке је Никола Шуица из Београда.

Због тренутне епидемиолошке ситуације Видовић и Шуица нису били у прилици да присуствује отварању изложбе, али су се посјетиоцима обратили путем видео-позива.

Видовић је том приликом рекао да се овај пројекат планира већ двије године, те да је срећан што је реализован, упркос ванредним оклностима насталим због епидемије вируса корона.

“Ово је прва изложба 'Стања' или 'Агонија могућих светова'. Невјероватно је то како се све наслућује у сликама, обистињује у реалности, поклапа и постаје, да тако кажем права, 'Агонија'“, рекао је Видовић.

Шуица је у говору нагласио да насликани мотиви доспијевају из планетарног распона, који “израђивачким сензибилитетом обједињује меланхолични осјећај измјештености”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана