Сликарка Вера Кекић једини представник БиХ на онлајн изложби УН

Срна
Сликарка Вера Кекић једини представник БиХ на онлајн изложби УН

Позната сликарка Вера Кекић из Требиња једини је представник БиХ на онлајн изложби УН под називом “УН – симбол живота, слободе и среће”, која се организује поводом 75 година од оснивања ове организације, наведено је на званичном сајту ове изложбе.

На званичном сајту изложбе (www.inter-art.ro ) наведено је да на овој међународној онлајн умјетничкој изложби учествују 193 земље - чланице УН, са 216 умјетника са шест континената.

“Организатор изложбе је 'Интер-Арт' фондација из Румуније, а ријеч је о свјетској премијери гдје су први пут у историји умјетници из 193 земље, окупљени у оквиру једне тематске изложбе”, наведено је на сајту изложбе.

Изложба се одржава под покровитељством предсједника Румуније Клаус Вернер Јоханиса, а уколико услови због вируса корона дозволе, изложба ће бити организована сљедеће године у сједишту УН у Њујорку.

“Овим посебним догађајем слави се годишњица УН, у жељи да се докаже да кроз умјетност можемо да креирамо бољи свијет – слободе, суживота, сарадње, разумијевања и јединства између људи, нација и култура”, наведено је на сајту.

Вера Кекић је призната сликарка из БиХ, која је до сада имала више самосталних и колективних изложби, а њена умјетничка дјела била су изложена на симпозијумима, у салонима умјетности и резиденцијама на свим континентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана