Славни италијански тенор Андреа Бочели наступиће на Васкрс у празној Миланској катедрали

ГС
Славни италијански тенор Андреа Бочели наступиће на Васкрс у празној Миланској катедрали

Италијански тенор Андреа Бочели ће на Васкрс у недјељу наступити у празној Миланској катедрали, а наступ ће се преносити путем ЈуТјуба.

Коријере Дела Сера је објавио интервју с овим познатим умјетником гдје је он навео да за њега Милано представља посебну врсту инспирације и да га покреће на сасвим другачији начин.

“Милано је у исто вријеме проницљив и поетичан, а за мене представља једну животну константу која сеже још из периода мог дјетињства па све док нисам остварио своје жеље и пунио концертне дворане у којима је било мноштво посјетилаца”, присјетио се познати тенор.

Наступ за Васкрс ове године ће бити нешто другачији због пандемије вируса корона, али како је нагласио славни оперски пјевач, то неће умањити његов значај.

“Када ме градоначелник Милана Ђузепе Сала позвао телефоном и упитао да ли желим наступити поводом Ускрса, без оклијевања сам пристао јер желим барем на неки начин унијети атмосферу Васкрса у домове људи који су тренутно у карантину. Наступ у Миланској катедрали неће бити концерт већ прилика да се сви заједно помолимо на Васкрс и пожелимо најискреније жеље у овим тешким временима. Бићемо уједињени суптилном нити, вјером, која је јача од сваке привидне удаљености”, казао је Боцелли.

Споменуо је да је музика универзални језик који спаја људе те се захвалио бројним умјетницима и колегама који су покренули кампање за прикупљење средстава болницама и здравственим установама како у Италији тако и широм свијета. Додао је да је и Фондација Андреа Бочели укључена у такве акције те да је недавно помогнут рад болнице за вирус корона  у Камерину.

“Миланска катедрала ће бити празна, али ја знам да ће се мноштво душа осјетити које ће овај пут бити повезане интернетом и самим тиме сви ћемо се ујединити на којем год дијелу свијета да се налазимо. У недјељу се молимо за свијет, Милано како би што прије превазишли ову тренутну ситуацију”, нагласио је Бочели.

Вијест о наступу Бочелија потврдио је управо градоначелник Милана Ђузепе Сала на свом Фејсбук профилу.

“Прије неколико дана сам позвао Бочелија. Он је потврдно одговорио што значи да ће бити у Милану за Васкрс, у 19:00 сати у празној катедрали. Пјеват ће сакралну музику”, казао је у видеопоруци градоначелник Сала.

Италија је земља у којој је до сада од вируса корона умрло највише људи.

(Klix.ba)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана