"Сирано де Бержерак" премијерно у Дјечијем позоришту РС

Александра Глишић
"Сирано де Бержерак" премијерно у Дјечијем позоришту РС

БАЊАЛУКА – Представа "Сирано де Бержерак" коју је по тексту Игора Бојовића режирао Југ Радивојевић биће премијерно изведена сутра у 19 часова у Дјечијем позоришту Републике Српске. 

Насловну улогу, Сирана де Бержерака,  игра Александар Бланић,  а Принцезу Роксану игра Ана Анђелић. Грофа де Плиса тумачи Ђорђе Јанковић, Мадмоазелу Шизелу Александра Спасојевић а Лепог Кристијана Драган Вучић. Кадете играју Саша Терзић и Драган Бањац.

Помоћник редитеља, који је уједно задужен и за сценски покрет је Игор Дамњановић, музику потписује Божидар Обрадиновић, обојица из Београда. Сценографију и костим радиле су Берина Шушчевић и Јелена Савић из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Југу Радивојевићу ово  је четврти пројекат реализован у  Дјечијем позоришту РС, јер је раније режирао представе "Петар Пан", "Орлови рано лете" и "Том Сојер".

В.д. директора Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић подсјетила је да је Југ Радивојевић добро познат бањалучкој публици и кроз представе које је режирао у Народном позоришту РС.

- Играти за дјецу је једнако важно и озбиљно као и играти у великим драмским пројектима за одрасле. Пречесто због незнања или неискуства потцјењујемо оно што играмо за дјецу, а заправо је та игра много узвишенија. Понекад одрасли из пристојности аплаудирају, али код најмлађе публике таквих тренутака нема. Дјеца су најискренија публика – рекла је Љиљана Лабовић Маринковић.

Редитељ Југ Радивојевић истакао је значај представа које се раде за малишане и указао на њихов образовни значај у времену када телевизије имају сиромашан програм за најмлађу публику.

Глумац Александар Бланић нагласио је да му је насловна улога у новој представи веома значајна.

- Сваки глумац би требао да у својој каријери има значајне улоге које се посебно истичу. Са правом могу да кажем да је то за мене улога Сирана де Бержерака – каже Бланић.

 

А. Г.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана