Серијали о старим занатима у продукцији „Форум театра“ на "Јутјуб" каналу

Срна
Серијали о старим занатима у продукцији „Форум театра“ на "Јутјуб" каналу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Продукција "Форум театар" из Источног Сарајева отворила је "Јутјуб" канал на којем је поставила документарне ТВ серијале о старим занатима.

Постављене су све епизоде документарних ТВ серијала "Азбука старих заната" и "Златне руке", који су реализовани у копродукцији "Форум театра" и продукције "Први кадар", Источно Сарајево.

"У вријеме када је неопходно да због пандемије вируса корона останемо код куће, како бисмо сачували своје и здравље својих најближих, сматрамо да би било веома добро, поучно и занимљиво да публици понудимо квалитетне садржаје и то је један од најважнијих разлога зашто смо се одлучили на овај корак", речено је данас Срни у "Форум театру".

Серијали су настали с циљем очувања културне баштине и традиције народа и народности са наших простора, и у њима су откривене тајне старих, али и умјетничких заната, дочаравајући магију древних времена.

Кроз занимљив приказ традиционалних заната представљено је доба у коме су настајали, вријеме њихових највећих успона, како су нове технологије и модеран начин живота утицале на њихов развој, као и каква је будућност пред њима.

Аутор и водитељ оба серијала Александра Митрић Штифанић води гледаоце кроз азбуку старих заната, откривајући тајне: шеширџијског, бомбонџијског, јорганџијског, четкарског, опанчарског, ситарског и других старих, готово заборављених заната.

Серијали су суфинансирани од Министарства културе и информисања Србије, а Генерални спонзор "Азбуке старих заната" је пекара "Златно зрно" из Источног Сарајева.

Серијали су емитовани на Радио-телевизији Републике Српске, током 2018, 2019. и 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана