Серија „Кожа“ ставља тачку на бањалучку трилогију

ГС
Серија „Кожа“ ставља тачку на бањалучку трилогију

Послије изузетног успјеха серија „Месо“ и „Кости“, трећи дио чувене бањалучке трилогије – „Кожа“, очекује се с нестрпљењем. Биће то најличнија прича сценаристе и глумца Николе Коље Пејаковића, а у току је снимање серије у Београду.

На бањалучку трилогију, која је освојила публику и критику, "Кожа" ће ставити тачку, пише РТС.

Нових 10 епизода, заокружиће емотивну причу о једном граду и његовим људима.

Главни јунак "Коже" се послије затвора враћа у Бањалуку. Игра га Коља Пејаковић.

„Овде је некако најинтимнија прича и најзатворенија. То јесте прича о човеку који је све изгубио. Који креће од нуле, који нема ни исправе, нема ништа и највише је аутобиографска. И за разлику од Меса и Костију, где су људи покушавали да у тим ликовима препознају стварне ликове, а мени то стварно није био циљ, овде сам директно користио имена људи који су били у мом животу и за које сам чуо. Говорим о оним најближима“, наводи Никола Коља Пејаковић, сценариста и глумац.

Послије снимања у Ротердаму и Београду, следи Бањалука, па Сарајево.

Кожа ставља тачку на трилогију, али каже Коља Пејаковић, и три тачке на судбину нашег народа и његовог проласка кроз ратне страхоте. На питање како те душе живе, одговора нема.

„Пошто је наш јунак био мртав за тај град, да се враћа и да има другачији поглед на Бањалуку, да се сећа Бањалуке из неких ранијих времена и да га тај сукоб, шта је било пре и како је данас, и шта је он урадио да тако буде је његово осећање кривице буде главни лајтмотив“, каже редитељ Саша Хајдуковић.

У глумачкој екипи добро позната лица у новим улогама.

„Играм конзула Србије у Холандији. Човек са врлинама и манама, човек од крви и меса, да употребим терминологију Коже, Костију и Меса“, каже глумац Александар Ђурица. Кожа је, кажу највећи орган и на кожи се види шта глава мисли. Из главе све иде. Логично је да се све заврши са Кожом, а како се повезује наслов са јунаком – каже Коља, нека, за сада, остане тајна.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана