Шароликост витража приказана кроз 23 рада

С. Та.
Шароликост витража приказана кроз 23 рада

Приједор - Отварањем изложбе 23 рада рађених техником витража и концертом састава “Натали топ џез трио” из Бањалуке у Галерији “Сретен Стојановић” у Приједору је завршен 13. Фестивал цртежа и музике.

Учесници 13. Фестивала цртежа и музике радили су под будним оком ментора Десимира Денића, професора са Факултета примењених уметности из Београда и  вишег умјетничког сарадника Ненада Настића. Денић је рекао да је задовољан њиховим радом, вредноћом, трудом и зрелошћу коју су показали током рада на фестивалу, али и гостопримством домаћина.

 - Спремали смо се неколико месеци и радили смо витраж, технику која је јако захтевна, тешка, ретка, посебно на територији Балкана и самим тим смо одабрали ову технику да бисмо показали само један мали део који смо били у могућности да вам представимо и технику и начин рада и оно што би ова техника могла да пружи у одређеним уметничким околностима -  рекао је Денић.

Додао је и то да је једини витраж заступљен у екстеријеру онај витраж на обреновачком тргу, што је феномен за простор Балкана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана