Сајам књига у Београду крајем октобра, ако епидемиолошка ситуација дозволи

Г.С.
Сајам књига у Београду крајем октобра, ако епидемиолошка ситуација дозволи

Сајам књига у Београду биће одржан у изворном термину, крајем октобра, уколико то дозволе епидемиолошке прилике, или ће евентуално бити одгођен за крај године, изјавио је секретар за културу града Београда Иван Карл.

 

 

- Сајам књига ће бити одгођен евентуално за крај године, уколико Републички кризни штаб процјени да постоји ризик по здравље људи - рекао је Карл, након састанка у Београду са члановима Одбора Сајма књига и представницима Београдског сајма, те представницима издавача.

Према његовим ријечима, ако стигне дозвола струке, онда ће све стране у процесу да се састану поново и заједничким снагама пронађу оптималне моделе по којима би се сајам књига одржао.

- Ту је прије свега реијч о обиму организације, финансијској конструкцији и трајању, јер то свакако неће бити пун капацитет манифестације када је ријеч о посејти и традиционалним главним дешавањима попут земље госта и пратећим програмима - рекао је Карл.

Карл је рекао да је на састанку менаџмент Сајма презентовао пројекцију посјете на дневном нивоу подијељену по сатима и локацијама унутар сајамског здања.

Он је додао да је договорено да се тај документ пошаље Републичком кризном штабу на изјашњење јер је ријеч о бројци која је већа од тренутно дозвољених 500 људи у затвореном простору.

- Са Сајма су увјерили да је могуће организовано праћење посјете односно регулисање распореда улазака и излазака из сајамских хала, као и да у пројекцијама вођено рачуна о површинама простора, дозвољеним размацима и свим осталим мјерама заштите - рекао је Карл за Тањуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана