Сајам књига од 11. до 19. септембра у Београду

Танјуг
Сајам књига од 11. до 19. септембра у Београду

Сајам књига, највећи догађај културе у Београду, Србији и региону биће одржан од 11. до 19. септембра на Београдском сајму под слоганом "Повратак написаних", рекао је данас Танјугу градски секретар за културу Иван Карл.

Како је Карл прецизирао, одржана је сједница Одбора Сајма књига, затим и састанак с представницима издавача.

"Одлучили смо се за месец дана ранији термин у септембру да би манифестација прошла што комфорније за излагаче, учеснике и посетиоце. Верујем да ће конструктивним приступом, заједничким радом и залагањем свих, Сајам књига бити успешан и да ће утабати пут и за остале традиционалне манифестације Београдског сајма", напоменуо је Карл.

Он је нагласио да ће овогодишњи Сајам књига бити одржан на традиционалан начин уз учешће излагача и публике и поштовање актуелних епидемилошких мјера.

"Новину представља продужење трајања манифестације за још један дан, па ће 65. Међународни београдски сајам почети у суботу, уместо у недељу и трајаће девет дана, од 11. до 19. септембра. Земља почасни гост је Румунија", рекао је Карл.

Када се ради о другим културним манифестацијама, Карл истиче да је град Београд овог прољећа организовао Фестивал кратког метра и Фест, а да за који дан почиње Октобарски салон, који је прошле године био онемогућен због пандемије вируса корона.

"Нови Белеф ће трајати два месеца, од краја јуна до краја августа. У септембру нас очекује дупло издање Битефа и Сајам књига. Припремамо и Џез фестивал и БЕМУС. Успели смо што многи градови у свету нису, да сачувамо континуитет свих манифестација културе", рекао је Карл и још једном апеловао на све грађане да се вакцинишу, како сљедеће године не би имали било какве дилеме и препреке за одржавање ове и других смотри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана