Ревија представа за дјецу одржана у Дјечијем позоришту РС: Најљепше приче за најмлађу публику

Миланка Митрић
Ревија представа за дјецу одржана у Дјечијем позоришту РС: Најљепше приче за најмлађу публику

БАЊАЛУКА - Током протекле седмице најмлађа позоришна публика у Бањалуци имала је прилику да ужива у седам дана чаролије театра те да види најљепше приче оживљене на сцени, у оквиру ревије представа у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Ревију је отворила представа “Маша и медо” у режији Александра Пејаковића, а јуче је затворена извођењем представе “Доживљаји мачка Тоше”, коју је такође режирао Пејаковић.

- За седам дана позориште је посјетило више од двије хиљаде малишана и родитеља, који су захваљујући популарној цијени од три КМ куповали и блокове улазница те цијелу протеклу седмицу проводили у позоришту - навели су из Дјечијег позоришта РС.

Публика је током седмице имала прилику да погледа и “Школу за пачиће” Предрага Бјелошевића, “Пећу и вука”, коју је режирала Бисерка Колевска, “Фолклорну магију” у режији Боње Лунгова, “Јежеву кућицу” у режији Слободана Перишића и “Мачка у чизмама” Тодора Валова.

- Фебруарском ревијом Дјечије позориште сваке године настоји да популарном цијеном улазнице омогући да се поклоницима ове врсте умјетности уприличи да у низу, дан за дан, долазе у позориште и сагледају укупност и различитост нашег репертоара. Међу публиком било је и малишана из Новог Града, Челинца, Добоја, Лакташа и туриста из региона, што посебно радује и потврђује да је национални театар права адреса за све - додају из Дјечијег позоришта РС.

Како су нагласили из Дјечијег позоришта РС у наредном периоду планирају да одреде још један дан у седмици посвећен театру, за играње представа у вечерњим часовима.

- У разговору са родитељима, уз одличне коментаре на виђено, исказана је и потреба да се представе чешће играју и радним данима у вечерњим часовима, због чега ће позориште у најскорије вријеме одредити још један дан, који ће, поред викенда, бити дан за театар. Двосмјерна и отворена комуникација на релацији родитељ-театар доприноси популаризацији умјетности и потврда је више колико је важна умјетност и да је позориште институција која никада неће затворити ниједна своја врата - закључују из ДПРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана