Распродате карте за београдску премијеру филма "Хероји Халијарда"

Танјуг
Распродате карте за београдску премијеру филма "Хероји Халијарда"

БЕОГРАД- Карте за београдску, свечану премијеру филма Радоша Бајића "Хероји Халијарда", која је заказана за 10. октобар у Мтс дворани, распродате су за само неколико сати након што су јуче пуштене у продају, саопштили су продуценти.

Ратна драма инспирисана истинитим догађајима, "Хероји Халијарда" неиспричана је прича о трагици једног времена, о херојству и безнађу, о пријатељству, жртвовању и племенитости, о љубави и доброти...

У прољеће 1944. године, у тренутку завршнице Другог свјетског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји светског ваздухопловства, позната као "Операција Халијард".

"Хероји Халијарда" прича је о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима.

Илија, најмлађи мушки насљедник кога отац жели да сачува, растрзан је између двије стране.

Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола, који један народ одводе у суноврат.

Послије велике националне премијере, ново домаће кинематографско остварење, настало у продукцији Kонтраст студиос и Телекома Србија, креће 12. октобра у редовну биоскопску дистрибуцију широм Србије и региона

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана