Расписан позив за избор кандидата за Светосавску награду

Срна
Расписан позив за избор кандидата за Светосавску награду

БАЊАЛУКA - Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је данас позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде наставницима, васпитачима, стручним сарадницима и школским библиотекарима у предшколским установама и основним школама у школској 2022./2023. години.

Светосавска награда додјељује се за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања, те допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Српској, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Светосавска награда се додјељује у облику повеље и новчане награде, у складу са основним условима и посебним критеријумима прецизираним наведеним јавним позивом.

У саопштењу се наводи да кандидате за додјелу Светосавске награде, запослене у предшколским установама и основним школама на подручју Републике Српске, могу предлагати предшколске установе на приједлог стручног вијећа или стручног тима, основне школе и струковна удружења васпитно-образовних радника.

Рок за достављање пријава на јавни позив за запослене у предшколским установама и основним школама је 15. децембар, док ће јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за запослене у средњим школама бити расписан накнадно.

Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде доступан је на порталу Владе Републике Српске /www.владарс.нет/ - на страници Министарства просвјете и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана