Промовисана збирка пјесама “Косовски крици”, аутора Наташе Станић

Срна
Промовисана збирка пјесама “Косовски крици”, аутора Наташе Станић

ЗВОРНИК - У зворничком Дому омладине вечерас је промовисана збирка пјесама “Косовски крици”, аутора Наташе Станић из Требиња која је рекла да су је сва осјећања вјековног бола у вези са Косовом и Метохијом мотивисала да напише ову књигу.

“Космет је за српски народ вјековна рана, која се све више отвара, никада не зацјељује и сваким даном постаје актуелнија, која због страдања и рушења цркава, манастира и светиња, која трају годинама и вијековима, и даље разара српску душу”, рекла је Станићева.

Истичући да у срцу српског народа постоји осјећај шта Косово и Метохија значи у колективној свијести, Станићева је нагласила да је Космет српски Јерусалим, молитва, идентитет и трајање.

“Поруке које израњају из сваког стиха обавезују нас да се молимо Господу, да имамо снаге да истрајемо и будемо јачи, да никада не одустанемо и да никада не дамо оно што је наше”, рекла је Станићева и додала да никада није изгубљено оно што се чини да јесте, уколико је народ сложан.

Рецензент Аћим Тодоровић рекао је да је књига стихова “Косовски крици” ризница безвремености и по својој форми, и по садржају.

Тодоровић је навео да је јасан бол и жуч који је пјесникиња орјечила, што је искушење и својеврсна “алка” сваком српском пјеснику да својим стваралаштвом допринесе јачини нераскидивог ланца у очувању Косова и Метохије.

Он је нагласио да је Станићева, својом мелодичношћу и ритмом, изданак препознатљивог српског епа, на којем су настале све родољубиве пјесме пером српских пјесама.

Директор издавачке куће “АсОглас”, која је објавила ову књигу, Дејан Спасојевић рекао је да збирка пјесама “Косовски крици” представља вапај Станићеве за очување најсветије српске земље и вјере православне, што потврђују и стихови у књизи.

Спасојевић је подсјетио да је ова књига освојила прву награду на конкурсу за најбољу необјављену збирку пјесама на четвртим “Дринским књижевним сусретима” који су одржани у Зворнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана