Промоција нове књиге Михаеле Шумић

Б.П.
Промоција нове књиге Михаеле Шумић

БАЊАЛУКА - У бањалучком кафеу "Yоко" сутра са почетком у 19 часова биће оржана промоција збирке пјесама "Именик Laure Carvalho" Михаеле Шумић, која је објављена ове године у издања "Имприматура".

Михаела Шумић на самом почетку своје нове збирке поезије доноси неколико основних информација о животу Laure Carvalho, али и о њеном нестанку. Оно што слиједи јесте абецедно распоређен именик сачињен од пјесама у којима наилазимо на различите женске гласове. Алба, Исабел, Маргарита, Оливиа само су нека од имена које сусрећемо у овом несвакидашњем именику.

Књижевница Тања Ступар Трифуновић о књизи је навела да је то, посложена по абецедном реду ,историја женског свједочења свијета, које је имагинарна Лаура „прикупила” слушајући оне које нико није хтио чути.

-Маргинализоване, несрећне, психички обољеле, злостављане, занемарене, жене изопштене из друштва, жртвоване, затворене у институције. Лаура им посуђује своје ухо, тијело, најзад и своју љубав и потпуну преданост. Laure Carvalho је отјелотворена могућност слушања и саосјећања-рекла је Ступар Трифуновић.

Разговор са Михаелом водиће Марија Пејић.

Михаела Шумић је рођена 1998. у Бањалуци. Током 2012. године писала је поезију и колумне за мексички ЛУФ магазин. Своју поезију, као и преводе на енглеском, шпанском, португалском и хрватском, до сада је објављивала на неколико портала. Читаоцима се представила на фестивалима књижевности „Императив” у Бањалуци и „Рукописи” у Панчеву. До сада је објавила збирку пјесама „Неколико ситних убода”, за коју је добила награду „Чучкова књига”, за најбољу прву књигу објављену у 2020. години, те збирку прича „Хербариј свете смрти”, за коју је награђена регионалном књижевном наградом „Штефица Цвек”.

Збирка поезије „Именик Laure Carvalho ˮ њена је трећа књига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана