Пријем за младу глумицу Биљану Чекић

СРНА
Пријем за младу глумицу Биљану Чекић

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов угостио је данас Биљану Чекић, дјевојчицу која је глумила Дару из Јасеновца, и понудио младој глумици да јој Одбор организује посјету Косово и Метохију

Арлов је Чекићевој пренио поздраве великог броја њених вршњака са Косова и Метохије, ученика Основне школе "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице који су је упознали прошле године.

"Угостили смо нашу младу велику звијезду да јој захвалимо што је, тумачећи улогу Даре из Јасеновца, својим талентом дочарала велику патњу српског народа у Јасеновцу", рекао је Арлов новинарима. Чекићева је захвалила за позив јер је њена жеља да оде на Косово и Метохију и нада се да ће је испунити, те да очекује да ће сусрет са вршњацима бити емотиван.

Она је испричала да није могла да замисли, када је кренула да снима филм "Дара из Јасеновца" и сазнајем све грозоте о Јасеновцу, колико ће да се на неки начин српски народ пробудити. "Много људи није знало нашу истину која је кроз тај филм приказана.

Много људи је коначно сазнало за њу", каже Чекићева. Арлов је младој глумици уручио статуу патријарха Павла и књигу аутора Славка Басаре "Хумано срце Српске".

На пријем је позвао и неколико ученика из бањалучке Техничке школе који желе и планирају да посјете Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана