Приједoр: Отворена изложба скулптура и графика Срђана Димића

Срна
Приједoр: Отворена изложба скулптура и графика Срђана Димића

ПРИЈЕДОР - У Музеју Козаре у Приједору вечерас је отворена изложба скулптура и графика под називом “Разбиј калуп”, аутора Срђана Димића.

Директор Музеја Зоран Радоњић истакао је да је ово квалитетна изложба, те да је доминантан ауторов тродимензионални приступ јер је пионир београдске три-де графити сцене.

“Оно што је посебно типчино јесте то да је његов рад подразумијевао и доста илегале, односно илегално осликавање мостова, вагона и зидова града, а истовремено је био први три-де графити аутор који је излагао на октобарском салону и мислим да је још једини”, рекао је Радоњић.

Он је додао да је изложба организована у оквиру овогодишњег конкурса за ликовну сезону у Музеју Козаре.

Срђан Димић рекао је новинарима да су изложени радови мали сегмент прилагођен овом изложбеном простору о теми три-де графита које ради од 1998. године.

“Прву заједничку изложбу сам имао 2001. године и тада уопште нисам знао да излажем, будући да су комплетни исцртани лимови са градилишта донесени у Музеј Цвијета Зузорић на Октобарски салон и у каталогу сам наведен као непознат аутор, што ми је импоновало”, истакао је Димић.

Он је навео да је од ове године ријешио да озбиљније уђе у галеријску причу и да му је ово пета самостална изложба.

“Изложени радови су пренесена атмосфера са зида и, због тога су великог формата, а урађени су спрејем, јер нисам хтео да мењам технику, то је мој медиј”, рекао је Димић.

Појашњавјући необичан наслов изложбе “Разбиј калуп”, Димић каже да своје графите ради по моделу, односно ручно, скулпторски, без калупа.

Изложба ће у Музеју Козаре бити отворена наредних двадесетак дана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана