Приједор: Отворена изложба " Простори" Десимира Денића

Срна
Приједор: Отворена изложба " Простори" Десимира Денића

ПРИЈЕДОР - Овогодишња изложбена сезона у Галерији "Сретен Стојановић" у Приједору отворена је вечерас изложбом "Простори" аутора Десимира Денића.

Ријеч је о редовном професору на Академији примењених уметности у Београду који је био ментор прошлогодишњег 13. Фестивала цртежа и музике чија је тема била техника витраж.


"Овде се представљам својим уметничким радовима простора, а у овом случају имамо простор који је везан за ентеријер, али и унутрашњост тела, а други су примењено сликарство у техникама витража, мозаика и графита. Све изложено изведено је негде на простору бивше Југославије", навео је Денић.

Он је додао да изложени панои нису никаква фотомонтажа већ постоје у реалном простору, а да је таква изложба при пут организована са ове стране Дрине.

Директор галерије Тихомир Илијашевић истакао је, отварајући изложбу, да је она организована у оквиру циклуса представљања професора са академија умјетности, те да уједно представља наставак вишегодишње сарадње са овом високошколском установом из Београда.

"Ми смо прошле године са ове академије добили велику повељу у рељефу поводом 75 година њиховог рада, а на основу дугогодишње сарадње. Стварно смо поносни на ту награду", рекао је Илијашевић.

Изложба Десимира Денића коју чини педесетак паноа са радовима насталим током 30 година његовог умјетничког рада биће у приједорској галерији отворена до 7. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана