Приједор: Отворена изложба два аутора под називом “Приче путника”

Срна
Приједор: Отворена изложба два аутора под називом “Приче путника”

ПРИЈЕДОР - У Галерији “Сретен Стојановић” вечерас је отворена изложба радова Александре Кокотовић и професора Миодрага Елезовића под називом “Приче путника”.

Ријеч је о изложби која је била договорена још 2019. године па пролонгирана због пандемије вируса корона и посвећена је преминулом директору галерије Тихомиру Илијашевићу са којим су умјетници договорили излагање.

Једна од аутора изложбе Александра Кокотовић изјавила је новинарима да је изложба и својеврстан омаж њеној великој пасији-путовањима.

“Родитељи су ме од малих ногу водили на све стране и тако изградили у мени љубав према путовањима и до 24. године сам посетила први пут све континенте света, али то је само једна врста путовања. Ту је и друга, много значајнија, духовна, ментална врста путовања која је у ствари много значајнија за мене, а надам се и за све друге, а ту су и књиге, путовања кроз књиге, кроз прекрасне мисли учених људи, затим кроз умјетност, кроз приче и доживљаје других људи”, рекла је Кокотивићева.

Она је изразила жаљење што професор Миодраг Елезовић није вечерас био на отварању.

“Он је служио војни рок овдје и имао је жељу да поново посјети Приједор јер је оставио диван утисак на њега и заиста ми је жао што није ту”, рекла је Кокотовићева.

Директор Галерије Александар Дринић изјавио је да је ријеч о 25 изложених радова, углавном цртежима рађених техникама уље на платну и лавирани туш.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изразио је задовољство отварањем још једне изложбе у овом граду што, како је рекао, показује да је Приједор стварно град културе.

Александра Кокотовић, рођена је у Сарајеву и до сада је имала 31 самосталну изложбу и преко 50 групних. Прву награду за сликарство је добила са 10 година и чланица је Удружења ликовних уметника Србије /УЛУС/ и Удружења ликовних умјетника БиХ.

Професор Миодраг Елезивовић из Београда је члан УЛУС-а, а његово сликарство се заснива на фигурацији и на веома занимљив начин необичних линеарних форми осликава облике, просторе и површине.

Изложба ће приједорској галерији трајати до 24.октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана