Пријаве за награду Милан Младеновић отворене до 30. јуна

ГС
Foto: Klix.ba

До поноћи 30. јуна отворен је конкурс Награду Милан Младеновић 2021. Под слоганом "Пријави своју ствар" Задужбина Милана Младеновића је и ове године расписала конкурс за најбољу пјесму региона.

 "Вјерујем да је ово феноменална прилика да ваше пјесме и музика буду примјећене и да их шира публика чује. Такође, велика је част учествовати на једном таквом догађају посвећеном легенди рокенрол сцене", поручио је Павле Савић, бубњар групе д р а м, која је Награду Милан Младеновић добила 2020. године захваљујући пјесми "Дај ми све".

Поред новчане награде која износи 2.000 еура, за добитника награде ће бити израђена и посебна статуета у сарадњи са Футро Десигн Студиом.

О побједничкој пјесми ове године одлучује регионални жири у саставу Дамир Урбан (Хрватска), Кирил Џајковски (Сјеверна Македонија), Иван Феце Фирчи (Србија), Катарина Епштајн (Србија), и Зоран Стајчић (Хрватска). Стручни жири ће прво одабрати 12 финалиста који ће бити објављени на промотивној компилацији у продукцији Задужбине Милана Младеновића, а само један од финалиста понијеће ласкаво признање Награда Милан Младеновић 2021.

Право да конкуришу за Награду имају аутори из свих земаља бивше Југославије, са пјесмом са текстом на неком од језика који се говоре на територији бивших југословенских република, укључујући и језике мањина: Један аутор или група аутора може пријавити само једну пјесму на конкурс за Награду; Пјесме које конкуришу за Награду треба да буду објављене између 1. јула 2020. и 30. јуна 2021. године; Пријаве могу подносити аутори, извођаčи или издаваčи путем формулара доступног на интернет странице Задужбине –  – milanmladenovic.com; Конкурс се закључује 30. јуна 2021. у поноћ.

Поред пријавног формулара на сајту миланмладеновиц.цом доступна је и комплетна документација која се тиче услова конкурса и правила о додјељивању награде.

Подсјећамо да је Награда Милан Младеновић установљена 2019. године са циљем да подстиче музичко стваралаштво које одликују вриједности својствене Милановој умјетничкој заоставштини, а додјељује се за најбољу пјесму са простора бивше Југославије на свечаности 21. септембра – на дан Милановог рођења, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана