Преминуо Тихомир Левајац

Срна
Foto: ртрс

БАЊАЛУКА - Књижевник Тихомир Левајац преминуо је рано јутрос у Бањалуци, потврђено је Срни у Удружењу књижевника Републике Српске.

Тихомир Левајац рођен је 1937. године у селу Качулице, код Чачка.

Послије завршене основне школе у Слатини и гимназије у Чачку дипломирао је на групи Југословенска књижевност и српскохрватски језик на Филозофском факултету у Београду.

У Медицинској школи и Гимназији Бањалука радио је 40 година као професор, након чега је пензионисан.

Био је члан Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Републике Српске, Завичајног друштва "Са Овчара и Каблара" у Бањалуци и Удружења фрулаша у Чачку.

Међу књижевним дјелима које је објавио су и романи "За сунчевим кругом", "Кружно кретање", "Јопет суданија", приповијетке "У кругу светиљке", те путопис "Сањао сам Канаду".

Мјесто и датум сахране биће накнадно саопштени. 

Цвијановић: Тихомир левајац биће упамћен по аутентичном стваралаштву

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је поводом смрти књижевника Тихомира Левајца телеграм саучешћа његовој породици и Удружењу књижевника Републике Српске, истичући да ће Левајац остати упамћен по аутентичном стваралаштву и педагошком раду.
"Дјела и вриједан умјетнички опус која је оставио, најбоље су свједочанство његове даровитости и раскошног талента. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму Цвијановићеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана