Преминуо познати глумац Реј Лиота

Танјуг
Преминуо познати глумац Реј Лиота

ЛОС АНЂЕЛЕС - Познати амерички глумац Реј Лиота, звјезда блокбастера "Добри момци", преминуо је у 67. години, пренијели су данас медији.

Лиота је преминуо у сну, а налазио се у Доминиканској Републици на снимању филма Опасне воде, преноси Ројтерс.

Рођен је у Њу Џерсију 18. децембра 1954, и био је усвојен шест мјесеци након што је остављен у сиротишту, његова филмска каријера трајала је четири деценије.

Његови усвојитељи а касније и родитељи, су били врло цјењени, наиме, отац Алфред је био кадровски директор као и предсједник локалног демократског клуба, а мајка Мери је била општинска службеница и заједно су држали продавницу за продају ауто дијелова. 

Рејмонд је одрастао уз своју полусестру, такође усвојену Линду Лиоту. 

Одрастао је као римокатолик, а своју средњу школу "Унион" је похађао у Њу Џерсију, дипломирао је 1987. Ту је почео своју глумачку каријеру, појављивањем у разноврсним мјузиклима.

Након што је завршио факултет, Лиота се преселио у Њујорк. Тамо је радио као бармен у позоришту Шуберт, а на његову срећу уочио га је један филмски агент. Прву улогу је добио у сапуници "Други свијет" а затим је дебитовао у филму "Нешто дивље".

Заједно се појављивао у филмовима са Сталонеом, Де Ниром, Траволтом као и са глумицом а касније и својом супругом Мишел Грејс. 

Једна од новијих улога му је била у филму "Плаве сенке" са Џенифер Лопез.

У фебруару 1997. се вјенчао са својом глумицом и колегиницом Мишел Грејс. Њих двоје су се упознали на једног бејзбол утакмици бившег Мишелиног мужа. 

Брак им није дуго потрајао па су се тако развели 2004. године.

Једном је био и хапшен за вожњу под дејством алкохола.

Глумац је иза себе оставио једну ћерку, додаје британска агенција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана