Преминуо глумац Младен Васари

ГС
Преминуо глумац Младен Васари

Познати позоришни, телевизијски и филмски глумац, кога су сви завољели због лика малог Пере из култног дечијег филма "Дружина Пере Квржице", Младен Васари, преминуо је након дуге и тешке болести у 69. години живота у Загребу.

Вијест је објављена на Фејсбук страници Градског позоришта "Зорин дом" Карловац.

"У 69. години живота напустио нас је великан хрватског глумишта Младен Васари. Иза себе је оставио неизбрисив траг још од малих ногу када га памтимо као Перу Квржицу, те многобројним улогама и представама које смо радо гледали. Карловачка публика сигурно ће га памтити по маестралној улози Бажулека у последњој режији великана Георгија Пара "Добри човек Бажулек". Мирно путуј Васке, недостајаће твој заразни осмијех, невјероватна енергија и знање. Почивао у миру", пише у објави.

Васари је рођен 9. маја 1954. године у Словенији, а дипломирао је на Академији драмске уметности у Загребу 1976. године, а потом и завршио приватну школу француског глумца Jacquesa Lecoqa у Паризу.

Боравећи у иностранству, глумио је у многим енглеским, немачким и француским позоришним трупама остваривши већи број улога у дјелима Шекспира, Молијера, Сервантеса и Аристофана. Наступао је на радију, играо у филмовима и ТВ серијама, те је предавао на Академији драмске уметности у Загребу. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана