Преминуо глумац Џејмс Мајкл Тајлер, легендарни Гантер из „Пријатеља“

Агенције
Преминуо глумац Џејмс Мајкл Тајлер, легендарни Гантер из „Пријатеља“

ЛОС АНЂЕЛЕС - Амерички глумац Џејмс Мајкл Тајлер, најпознатији по улози Гантера у серији „Пријатељи“, преминуо је у 60. години.

Познати глумац се од 2018. године борио са раком простате и преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу, потврдио је његов представник ТМЗ-у.

-Свијет га је познавао као Гантера (седмог „пријатеља2), из хит серије „Пријатељи“, али Мајклови најмилији су га познавали као глумца, музичара, заговорника свијести о раку и вољеног мужа - наводи се у саопштењу породице Џејмса Мајкла Тајлера.

Додају да је Мајкл волио живу музику, навијао за своје Клемсон Тигрове и често би се нашао у забавним и непланираним авантурама.

-Ако сте га једном срели, стекли сте пријатеља за цијели живот - додаје се у саопштењу.

Тајлер је своју болест држао у тајности од јавности око три године, прије него што је открио да има рак простате који се проширио.

-Дијагностикован ми је рак простате, који се проширио на моје кости. Бавим се том дијагнозом скоро посљедње три године... Четврта фаза. Рак у касној фази. Па ће ме на крају, знаш, вјероватно докрајчити - рекао је Тајлер у јуну, у интервјуу за „Тудеј“.

Након што му је откривен рак током годишњег прегледа, глумац је рекао да је добио хормонску терапију која је „била дјелотворна око годину ", али да се рак проширио отприлике у вријеме када је завладала пандемија вируса корона.

Апеловао је на мушкарце да редовно контролишу простату.

-Постоје и друге опције које су доступне мушкарцима ако рак открију у ранијој фази него што је то био случај код мене. Сљедећи пут када одете на само основни преглед или на годишњи преглед, замолите љекара за ПСА тест. Лако се открива -поручивао је Тајлер.

Упркос томе што је био кључни члан екипе“ Пријатеља“, Тајлер се није појавио лично на поновном окупљању јер, како је истакао, није желио да његова болест буде „сметња" током специјалног програма.

-Желио сам да будем део тога, у почетку сам хтио да будем на бини, барем са њима, и да будем у могућности да учествујем на свим свечаностима. Било је горко-слатко, искрено. Био сам веома срећан што сам учествовао. Била је то моја одлука да не будем дио тога физички и да се појавим на Зуму, у основи, јер нисам хтео да кварим расположење. Нисам хтео да кажем: „Узгред, Гантер има рак" - објаснио је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана