Преминула чувена Георгина из “Радована трећег”

Срна
Foto: Принтскрин

БЕОГРАД- Глумица Татјана Бељакова, чувена Георгина из "Радована Трећег", преминула је ноћас у Београду у 89. години, потврђено је из позоришта Атеље 212.

На друштвеним мрежама се од ње опростио и њен колега Милан Цаци Михаиловић.

"Отишла је у вечност права дама, моја драга колегиница, моја дивна партнерка, мој искрени пријатељ Тања Бељакова. Мир њеној души", написао је глумац уз заједничку фотографију са глумицом.

Татјана Бељакова била је југословенска филмска и позоришна глумица. Завршила је Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду, пренијели су београдски медији.

Била је од 1956. године члан Београдске комедије, затим Савременог позоришта, а у "Атељеу 212" од 1961. године, гдје је дочекала и пензију.

За Свјетски дан позоришта 2020. године "Атеље 212" је као поклон својој публици емитовао онлајн култну представу "Радован трећи" Душана Ковачевића у режији Љубомира Муција Драшкића, премијерно изведену 30. децембра 1973. године.

У тој представи су своје улоге маестрално одиграли Зоран Радмиловић, Маја Чучковић, Мира Бањац, Милутин Бутковић, Ташко Начић, Милан Цаци Михаиловић и Татјана Бељакова као Георгина.

Бељакова је говорила да је рођена у Далмацији, на Мљету, да је по националности "далматинска Рускиња из Земуна", да јој је дјед био царски официр, а отац љекар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана