Премијера представе "Опасне везе" вечерас отвара нову сезону

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - У Народном позоришту Републике Српске вечерас ће званично бити отворена 92. позоришна сезона премијером представе "Опасне везе" аутора Кристофера Хемптона, у режији Предрага Штрпца.

Умјетнички директор Народног позоришта Републике Српске Владимир Ђорђевић рекао је да је ријеч о интригантној представи, чија се радња одвија у вријеме барока, али да обрађује теме, дилеме и питања која су и данас актуелна.

"Ријеч о људима који, иако су егзистенцијално добро збринути, из досаде раде разне подвале и смицалице другим људима, али на крају се све не заврши онако како су жељели. А таквих људи имате и данас", рекао је Ђорђевић.

Он је додао да значајан број улога у представи, осим глумаца Народног позоришта, играју и студенти глуме Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

"Ово је сјајна прилика да се наши млади таленти представе публици у правом сјају и мислим да ће више него успјешно то учинити", рекао је Ђорђевић.

Премијера представе заказана је у 20.00 часова, а прва реприза је на репертоару у четвртак, 21. октобра, такође у 20.00 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана