Предавање Кустурице о Хандкеу одгођено за 8. новембар

Srna
Предавање Кустурице о Хандкеу одгођено за 8. новембар

АНДРИЋГРАД - Предавање прослављеног српског и свјетског редитеља и директора Андрићевог института Емира Кустурице о теми "Петер Хандке - апостол истине" одгођено је за петак, 8. новембра.

Предавање ће бити одржано у Андрићевом институту са почетком у 19 часова у оквиру циклуса предавања "Српски 20. вијек".

Кустурица ће на предавању у Андрићграду сумирати све оно до чега је довела овогодишња Нобелова награда, која је додијељена Хандкеу, али ће и лоцирати мјесто на којем се Хандке и Косово и Метохија разилазе са свијетом.

"Као један од најугледнијих свјетских редитеља, човјек великог књижевног дара, творац два града, Кустурица је права особа која комбинујући сва своја знања може да направи паралелу између некадашњег, данашњег и будућег", наведено је у најави догађаја.

Прослављени српски и свјетски редитељ и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Емир Кустурица састао се 21. октобра у Паризу са Хандкеом и том приликом му рекао да су он и његово цјелокупно књижевно стваралаштво заслужили Нобелову награду и да је ово значајно признање стигло у праве руке.

Кустурица је послије тог сусрета изјавио Срни да је овогодишњи добитник Нобелове награде за књижевност Петер Хандке на вечери коју је имао са њим у Паризу, између осталог, изразио захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику на честитки коју му је међу првима упутио поводом добијања овог значајног признања.

"За вријеме сусрета у Паризу са мојим великим пријатељем Хандкеом, он ме замолио да пренесем захвалност Додику на честитки поводом добијања Нобелове награде и да му пренесем његове поздраве. Хандке је истакао да веома цијени и поштује рад Милорада Додика", рекао је Кустурица. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана