Познато гдје ће бити сахрањен Миња Субота, добиће и улицу у Београду

ГС
Foto: nezavisne.com

Чувени Миња Субота преминуо је данас у 82. години, а како је најавио замјеник градоначелника Горан Весић, чувени телевизијски водитељ биће сахрањен у Алеји заслужних грађана, а добиће и улицу у Београду.

"Наш Миња уз кога смо сви расли. Миња који нас је песмом учио да будемо добри људи и да разумемо свет. Миња који је увек био ведар и насмејан и када се борио са тешком, подмуклом и опаком болешћу", опростио се од чувеног водитеља Весић на свом Фејсбук налогу, преносе Независне.

Како је даље написао, кад би неко поменуо Мињу Суботу сви, старији или млађи Београђани, одмах помисле на “Музички тобоган", емисију дјетињства свакога од нас, преноси Блиц.

"Миња је обележио успешне деценије тадашње Телевизије Београд. Био је инжењер електротехнике. Био је успешан музичар, певач, композитор, кантаутор, сценариста и творац многобројних емисија на радију и телевизији", написао је.

Много је, каже, волио дјецу. Стварајући и компонујући за најмлађе остао је дијете у души.

"Почивај у миру Миња. Много си се намучио последњих година, али ниси дао да се то примети. Ти си учио нас, а сада је ред да се ми одужимо теби. Прво сахраном у Алеји заслужних грађана, а потом трајним сећањем. За три године добићеш улицу у нашем граду, а Дечији културни центар који си водио до одласка у болницу неговаће трајно сећање на свог Мињу", написао је Весић.

 

Лена Ковачевић: Умро Миња?...То је као да ти је умрло дјетињство

Џез пјевачица Лена Ковачевић изјавила је, данас да је Миња Субота отишао на боље мјесто, јер је исијавао позитивну енергију по којој ће га људи памтити дуго.

Пјевач, водитељ и композитор Миња Субота преминуо је данас у 82. години.

Лена Ковачевић напомиње да је Миња Субота био дио сваког дома и неко са чијом музиком су расле генерације клиница.

„Бескарајно сам тужна јер сам уз његове емисије и музику стасавала баш као и моја деца. Ако будемо урадили прави посао, уз Мињину музику ће стасавати и наши унуци", рекла је Ковачевић.

Цијењена пјевачица се сјећа првих сусрета са Мињом Суботом.

„Била сам на снимањима чувеног Музичког тобогана. Имала сам велику трему пред кратке разговоре са њим. Ту трему сам задржала све до данас и никада је нисам имала у комуникацији са познатим светским музичарима. Реално, као клинка сам била опчињена музиком Миње Суботе" казала је Ковачевић.

Посљедњи пут се, како каже, са Суботом срела 2018 у новогодишњем програму „Улица отвореног срца".

„Били смо заједно на позорници, сликали смо се и ето...Миња је већ тада био доста урушеног здравља. И тада сам имала велику трему иако сам прошла озбиљно концертно искуство" казала је Ковачевић.

Према њеним ријечима, данас је читала бројне смс поруке у којима су је људи обавставали да је преминуо Миња Субота.

„Прави превод тих порука да је већини нас који смо га волеи умрло детињство. Миња је био један од драгих људи које везујемо за наше постојање. Мало људи постану део нашег дома, а да нису породица...Један од њих био је Миња Субота. У нашој психологији су остале његове песме као нешто наше и најлепше" казала је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана