Позив на радионицу са Бобаном Јевтићем у Бањалуци

Илијана Божић
Позив на радионицу са Бобаном Јевтићем у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Аудио-визуелни центар Републике Српске позива све појединце и тимове да се до 10. јуна пријаве на радионицу Writers Room, коју ће водити сценариста и драматург Бобан Јевтић.

Writers Room је метод који се примјењује приликом писања сценарија за серију гдје више аутора ради на једној идеји.

-Радионица ће бити одржана од 16. до 19. јуна у просторијама Центра. Апликанти треба да до 10. јуна на имејл адресу Центра [email protected] доставе: биографију учесника, синопсис серије и ауторску експликацију. Одабрани аутори радиће у оквиру Writers Room-а на свим идејама, а најбоља идеја за серију биће награђена са 4.000 КМ-саопштили су из Аудио-визуелног центра РС.

Радионица је отворена за јавност и сви заинтересовани могу узети учешће као посматрачи.

Бобан Јевтић je cрпски филмски и ТВ сценариста, један од најуспјешнијих  директора Филмског Центра Србије, критичар, добитник ордена књижевности и умјетности у рангу витеза Републике Француске, дипломирани драматург. Креативни директор у Фајерфлај продукцији од 2019. године. Радио је бројна остварења на филмској, серијској и позоришној сцени као што су "Четврти човек", "Војна Академија", "Хамлет", "У самоћи памучних поља", "Сенке над Балканом", "Сумњива лица", "Чудне љубави" и друге.

Такође, планирано је да продуценткиња Николина Вучетић Зечевић од 16. до 19. јуна одржи консултације за развој пројекта и студентске завршне филмове.

-Уколико желите да присуствујете консултацијама, молимо вас да нам до 9. јуна пошаљете пројектни досије за ваш пројекат који садржи синопсис, тритмент,  сценарио (произвољно), буџет за фазу развоја,  финансијски план, редитељску експликацију, продуцентску експликацију и  визуелне референце-казали су из Аудио-визуелног центра РС.

За сва додатна питања можете се обратити Центру на имејл адресу  [email protected] или на број телефона 051/490-574.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана