Послије Барселоне, изложба о Николи Тесли се сели у Мадрид

Rts
Foto: Rts

Након изузетно посјећене изложбе у Барселони, која је била постављена у Музеју науке CosmoCaixa, од октобра прошле године, до фебруара ове године, Музеј Николе Тесле наставља успешну сарадњу са Цаиxа фондацијом организујући изложбу у Мадриду.

Изложба под називом „Никола Тесла – геније савременог електрицитета“ биће постављена у музеју CosmoCaixa у Мадриду од 29. септембра 2022. до 8. јануара 2023.

Импозантна сценографија, велики број експоната и радних модела Теслиних проналазака представиће шпанској публици лик и дјело једног од највећих српских и свјетских умова.

Отварању изложбе претходила је изузетно посјећена конференција за новинаре на којој су на бројна питања новинара одговарале директорка Цаиxа форума Мадрида,  Изабела Фуентес, корпоративни директор за културу и науку, Игнаси Миро и директорка Музеја Николе Тесле, Ивона Јевтић.

На отварању изложбе званицама су се обратиле министарка науке и иновација, Диана Морант и директорка Музеја Николе Тесле. Отварању је присуствовала и амбасадорка Републике Србије у Шпанији, Катарина Лалић Смајевић.

Успјешност изложбе и сарадње Цаиxа фондације и Музеја Николе Тесле огледа се и у чињеници да је након изложбе у Мадриду у плану и отварање поставки у Сарагоси и Севиљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана