Покрећу се точкови библиобуса

Глас Српске
Покрећу се точкови библиобуса

Бањалука - Дуго најављивана покретна библиотека или библиобус Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске почиње са радом данас у 14 часова, а њена почетна станица биће Трг Крајине.

Библиобус је нови библиотечки сервис којим ће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске допринијети развоју и обликовању културног идентитета нашег града. Библиобус ће грађанима Бањалуке обезбиједити публикације које ће задовољити њихове потребе у погледу образовања, информисања и личног развитка, као и за разоноду и слободно вријеме.

Посебна пажња, како је речено из библиотеке, биће посвећена потребама дјеце и младих па ће и библиотечки фонд бити пажљиво одабран.

- Поред лектире, на полицама библиобуса наћи ће се најновији наслови популарне књижевности за дјецу и тинејџере, велики избор стрипова, те популарни часописи које млади читају - наведено је у саопштењу у којем библиотекари откривају да ће услуге библиобуса бити доступне свима, без обзира на старосну доб.

Капацитет библиобуса, кажу подаци НУБРС, је­ 6.000 библиотечких јединица, а укупан фонд намијењен за библиобус је 12.000, што значи да ће грађа у овом покретном аутобусу бити редовно мијењана и допуњавана новим насловима сходно потребама корисника.

(Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана