Почиње "Седмица италијанског језика у БиХ"

Срна
Foto: БХРТ

САРАЈЕВО- Амбасада Италије у Сарајеву најавила је почетак "Седмице италијанског језика у БиХ", која ће од вечерас до 25. октобра бити одржавана путем предавања, филмова, вебинара и забавних наградних квизова.

"Седмица" започиње вечерас, пројекцијом забавног филма о стереотипима и различитостима сјевера и југа Италије "Добродошли на Сјевер" Луке Миниероа, која ће бити одржана у сједишту Удружења "ItaliAmo" у Сарајеву, уз претходну бесплатну регистрацију путем "Фејсбук" странице /@ItaliAmo/, а улаз је ограничен на 20 лица, у складу са мјерама против вируса корона.

Наредне седмице, од понедјељка до четвртка, биће одржаван богат онлајн програм, а на "Фејсбук" страници Амбасаде биће објављена три предавања о елементима италијанског језика, на "Zoom" платформи први јесењи виртуални сусрет "Кафе италиано" и Удружења "Данте Алигијери", на коме ће доцент доктор Масимилијано Малаваси са бањалучког Универзитета одржати предавање на италијанском језику "Дочарати Дантеов свијет - Божанствена комедија кроз илустрације и цртеже".

У петак, 23. октобра, Катедра за италијански језик и књижевност Универзитета у Бањалуци путем "Zoom-a" организоваће вебинар на италијанском "Рим у стрипу Зерокалкаре-а", који ће водити професор Рикардо Капоферо са Универзитета "Сапиенза" у Риму и Ања Правуљац, са Универзитета у Бањалуци.

У петак навече на БХТ-у биће емитован италијански филм "Плеши са нама", саопштено је из Амбасаде Италије у БиХ.

"Седмица италијанског језика у БиХ" биће окончана у суботу и недјељу, 24. и 25. октобра, са два наградна интерактивна онлајн квиза путем апликације "Кахут" /Kahoot/, "Италијански за свакога", у организацији "ItaliAmo", у којем ће студенти и љубитељи италијанског језика кроз забаван, интерактиван изазов моћи тестирати властито знање у домену италијанске историје, културе и језика.

Регистрација и инструкције доступни су на линку /bit.ly/31c0REh/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана