Почела санација крова МСУРС

Г.С.
Почела санација крова МСУРС

БАЊАЛУКА - Санација крова Музеја савремене умјетности РС у Бањој Луци почела је ових дана, у оквиру прве фазе обнове зграде те институције културе.

Директорица Музеја савремене умјетности Сарита Вујковиц истакла је да је ријеч о споменику који се налази под заштитом и да су, уз редовне дозволе биле неопходне и дозволе Завода за заштиту споменика.

Осим крова, биће саниране и просторије које це служити за библиотеку и цитаоницу.

“У новембру ове године планирамо почетак радова са предње стране зграде гдје ће бити санирани улазни хол и врата. Биће уграден и лифт који це повезати двије етаже музеја, односно, на тај начин, ставићемо у функцију и поткровље зграде”, истакла је Вујковиц и додала да це комплетна санација музеја бити обављена кроз три или цетири фазе.

Потпуна обнова подразумијева и обнову фасаде са амбијенталном расвјетом, потом обнову ентреријера као и уређење некадашњег перона жељезницке станице, која се ту раније налазила, у простор прилагоден данашњем времену.

Пројекат обнове Музеја савремене умјетности РС, урадио је пројектни тим професора бањалуцког Архитектонско-градевинско-геодетског факултета, а обнову су финансијски подржали Кабинет предсједника РС и Амбасада САД у БиХ, преноси РТРС

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана