Почела ликовна колонија "Ракани"

Srna
Почела ликовна колонија "Ракани"

НОВИ ГРАД, 11. АВГУСТА /СРНА/ - Изложбом дјела насталих прошле године током Ликовне колоније "Ракани", у Новом Граду је озваничен почетак овогодишњег ликовног саборовања. Документариста галерије Мирјана Дрљача рекла је да ће ликовна колонија трајати седам дана, а учествују сликари Огњен Тепавчевић и Миле Средојевић из Градишке, Оливера Шипка, Марија Бјелошевић, Ренато Ракић и Бранко Јунгић из Бањалуке, Александра Кузмановић из Добоја и домаћини Данијела Колунџија и Ивана Благојевић.

Дрљача је навела да су овогодишња колонија, као и синоћ отворена изложба слика, организовани уз поштовање свих мјера заштите од ширења вируса корона, које препоручују надлежне здравствене службе.

Према њеним ријечима, на изложби која ће бити постављена до 25. августа, представљена су 24 дјела 12 аутора, учесника прошлогодишње ликовне колоније.

Она је додала да је изложба отворена испред галерије, у главној улици у Новом Граду, а потом су посјетиоци у мањим групама погледали дјела.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изјавио је да је Ликовна колнија "Ракани" симбол и понос ове локалне заједнице.

"Радосни смо што и ове године, упркос епидемији вируса корона, нисмо одустали од одржавања колоније с обзором на то да се обиљежава јубилеј - 35 година постојања, што говори о томе да Нови Град има афинитет према култури, посебно према сликарству", рекао је Дрљача на отварању изложбе.

Он је нагласио да су умјетници оставили значајан број својих дјела у фундусу новоградске галерије.

Директор Културно-образовног центра Дражен Бабић рекао је да је епидемија вируса корона одгодила многе манифестације, али да је, ипак, одлучено да Ликовна колонија "Ракани" буде одржана.

Он је подсјетио да се ова манифестација одржава уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и општине Нови Град.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана