"Пад" у селекцији Берлинског фестивала

Танјуг
"Пад" у селекцији Берлинског фестивала

БЕОГРАД - Домаћа серија "Пад" рађена по мотивима књиге Жарка Лаушевића "Година прође, дан никад", биће приказана на овогодишњем Берлинском филмском фестивалу, у селекцији ТВ серија из целог света, сапштили су продуценти. Приказивање "Пада" на овом престижном фестивалу, заправо је свјетска премијера ове серије, а чињеница да је серија селектована од стране жирија овог фестивала додатно говори о све већој међународној препознатљивости домаће кинематографије.

Редитељ овог потпуно јединственог ТВ серијала је Бојан Вулетић, главна улога је повјерена Милану Марићу, а иза цијелокупног концепта као продуценти стоје Телеком Србија и Фирефлy продукција.

"Светска премијера "Пада" на Берлинале серија маркету је још једна, светски призната, потврда квалитета продукције играног садржаја Телекома Србија, који се равноправно такмичи са остатком Европе. Успех серије ПАД је резултат одличне синергије Телекома, Фирефлyа, ауторске и глумачке екипе и овим путем желим да се захвалим свима на продуктивном и креативном пројекту.

Стратешки циљ Телекома Србија је улагање у разноврсност жанрова и интернационализација наших серија и филмова, а Берлин је једна од станица на том путу и одлично место за промоцију нашег региона као новог центра квалитетне и оригиналне кинематографије", нагласила је Александра Мартиновић, директорка Дирекције за мултимедију Телекома Србија.

"Веома смо поносни да смо за кратко време успели да развијамо и продуцирамо наслове који су у селекцијама иностраних фестивала. Продукција Фирефлy веома прати светске трендове и производи оригиналне садржаје у различитим жанровима, а и у наредним пројектима ћемо наставити да развијамо теме које путују ван граница Србије, као и да останемо на линији светских стандарда у самој продукцији“, навела је директорка продукције Фирефлy Ивана Миковић. С

ерија "Пад" изазвала је и велико интересовање међу домаћом публиком, која је већ три викенда прати на Суперстар ТВ, а додатно је промовисана и кроз концепт "Гледај пре свих" (бинџовање) који је доступан на свим платформама Телекома Србија.

Серији "ПАД" описује трагичан догађај из августа 1993, у којем је учествовао познати југословенски глумац Иван Маслаћ и прати његов живот али нас и води кроз путеве душе једног умјетника, који у стварном животу почиње да проживљава личне борбе које је до тада изводио само на позорници.

Поред Милана Марића глумачку екипу чине Борис Исаковић, Мима Караџић, Милица Јаневски, Анђела Јовановић, Љубомир Бандовић, Дубравка Дракић, Драган Маринковић Маца, Крешимир Микић, Изудин Бајровић, Јован Вељковић, Славко Собин, Светозар Цветковић, Кемал Ризвановић, док ауторску екипу предводи редитељ и сценариста Бојан Вулетић и сценариста Петар Михајловић, директор фотографије Душан Јоксимовић, сценограф Аљоша Спајић и костимограф Драгица Лаушевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана