Овације за Малковича на Феликс Ромулијани

Танјуг
Овације за Малковича на Феликс Ромулијани

ЗАЈЕЧАР - Изведбом музичког комада "Паклена комедија", холивудски глумац Џон Малкович и оркестар Бечке академије са Вроцлавским барокним оркестром вечерас су одушевили публику на античком налазишту Феликс Ромулијана код Зајечара.

Малкович и музичари су за свој специфични позоришни експеримент награђени овацијама око 1.000 посјетилаца на простору на отвореном унутар остатака римске царске палате из 3. вијека.

"Паклена комедија" спојила је Малковичеву сценску изражајност у изговарању текста инспирисаног искуством серијског убице и врхунску класичну музику у изведби два оркестра.

Бахове, Бетовенове, Хајднове арије су на маестралан начин дочаравали оркестри и сопранисткиње Чен Риз и Сузан Ланбајн.

Малкович је од представника локалних власти Зајечара добио на поклон слику инспирисану Феликс Ромулијаном и књигу која говори о овом вриједном налазишту.

Представа је изведена у оквиру Зајечарског културног љета на Феликс Ромулијани и АртЛинк фестивалу, који ове године обиљежава десетогодишњи јубилеј.

"Паклена комедија - исповијест серијског убице" говори о Џеку Унтервегеру, аустријском писцу и серијском убици, познатом као "Убица из бечких шума".

Унтервегер је 1976. осуђен на затворску казну за убиство осамнаестогодишње Маргрет Шафер, а потом је у затвору открио дар за писање и аутобиографским романом "Чистилиште или излет у затвор - Извијештај кривца" стекао славу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана