Отворена умјетничка колонија у Требињу: Изложба мозаика за почетак “Кола”

Б. П.
Отворена умјетничка колонија у Требињу: Изложба мозаика за почетак “Кола”

ТРЕБИЊЕ - Међународна умјетничка колонија “Коло” отворена је у Требињу изложбом мозаика “Између мора и неба” Љиљане Ривић, а ријеч је о двадесетак радова који подсјећају на илустрације животних прича.

Ривићева је рекла да је ријеч о њеној поетици и узвишеном свијету, те начину представљања различитих градова и људи који у њима живе. На овогодишњој колонији учествоваће 17 умјетника, 12 гостујућих и пет домаћих. Изложбу мозаика отворио је предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак који је новинарима рекао да осма Међународна ликовна колонија представља увод у туристичку сезону у Требињу, али и требињско културно љето.

Он је напоменуо да ће колонија и ове године имати много занимљивих изложби, истичући да се све то уклапа у концепт Требиња као града културе.

У оквиру Међународне умјетничке колоније “Коло” данас ће од 19 часова на платоу Музеја Херцеговине у Требињу бити одржана хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намијењен је социјално угроженој дјеци из Требиња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана