Отворена Међународна ликовна колонија у Вишеграду

Срна
Отворена Међународна ликовна колонија у Вишеграду

Вишеград - У Градској галерији Вишеград вечерас је отворена Међународна ликовна колонија, која је окупила двадесетак умјетника из Србије, Црне Горе и Републике Српске, те један учесник из Канаде.

Директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак рекао је да очекује да ће на колонији бити направљена добра дјела.


“Драго ми је да смо одржали ову традицију Ликовне колоније јер је значај велики. Ова манифестација значи не само за Вишеград, него и сусједне градове”, истакао је Тушевљак.

Он је додао да су на колонији вајари, графичари, сликари и фотографи.

“Умјетници ће стварати дјела у Вишеградској бањи, Добруну, кањону ријеке Дрине, Андрићграду и на ћуприји”, нагласио је Тушевљак.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово једна од значајнијих манифестација, коју подржава општина Вишеград.

“Културу треба његовати и помагати и ми ћемо то наставити и у наредном периоду. Вјерујем да ће Ликовна колонија која почиње изродити нова дјела која ће остати као поклон нашем граду”, истакао је Ђуревић.

Он је захвалио организаторима за добро организовану Ликовну колонију, а учесницима пожелио срећан рад.

Учесник Јелена Божовић Ђорђевић из Београда рекла је да очекује да Вишеграду остави лијепа дјела, а да учесницима овдје буде лијепо.

Организатор Ликовне колоније, која ће трајати до 31. августа, јесте Градска галерија Вишеград, уз покровитељство општине и “Хидроелектрана на Дрини”.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана