Отворена ликовна колонија “Котор Варош 2019”

Срна
Отворена ликовна колонија “Котор Варош 2019”

Котор Варош - Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан отворио је данас на Градском тргу Ликовну колонију која је окупила 12 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Бањалуке, Теслића, Приједора и Котор Вароша.

Сакан је рекао да колонија има за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

“Вјерујем да ће у наредна три дана 12 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Градског трга, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду”, поручио је Сакан.

Умјетници ће у току тродневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

“Током трајања колоније умјетници ће моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и на крају да настала дјела изложе у галеријском простору”,
рекао је домаћин ове манифестације дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић.

Учесници ликовне колоније “Котор Варош 2019” су Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић и Санела Поповић из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић и Давор Грабовац из Бањалуке и Љубиша Пушац из Приједора.

Организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2019” су општина Котор Варош и Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана