Отворена изложба троје младих фочанских умјетника

Срна
Отворена изложба троје младих фочанских умјетника

Фоча - Изложба слика и цртежа под називом “Излаз/Израз”, чији су аутори млади фочански умјетници Владимир Милановић, Милан Кујунџић и Милица Бјеловић отворена је у галерији Музеја Старе Херцеговине.

Троје талентованих умјетника посјетиоцима су синоћ представили разноврсне технике и мотиве. Назив изложбе свједочи о њиховом изразу у ликовном смислу, али и излазу из студентске ере у индивидуалне умјетнике.

На изложби су се нашли радови рађени акрилом, уљем на платну, мијешаним техникама и уношењем материјала на платно.

Коаутор изложбе Владимир Милановић, апсолвент на Академији ликовних умјетности у Требињу, свој умјетнички концепт своди на једноставност и искреност, остављајући линију, површину текстуру и чисту боју.

“Одувијек сам волио експериментисати са материјалима, истражујући комбиновао сам разне материјале, испробавао како се понашају један према другим и то је управо све овдје и представљено, цртежи, комбиноване технике, и реалност и апстракција”, рекао је Милановић.

Двадесетпетогодишњи млади умјетник широј јавности познат је по муралима које је осликао на фочанским стамбеним зградама истичући своје сликарске бравуре.

“Урадио сам мурал Петра Бојовића у Рибарском насељу у Фочи и војводу Степу Степановића у Самоборској. Драго ми је што сам радио наше велике војсковође, захтјевно јесте због висине и рада на скелама, али је веома занимљиво и то ћу сигурно наставити”, каже млади умјетник.

Док се Милановић савршено игра са бојама, техникама и мотивима, његов колега Милан Кујунџић вјешто барата са картоном и папиром и прави концептуална дјела препуна умјетности која шаљу свакодневну поруку савременом друштву.

“Бавим се модерном техником која обухвата више медија, затим видео артом, а овдје се могу видјети објекти и један жредимејдж који није много познат на нашим просторима што ће се, надам се, промијенити”, рекао је Кујунџић, студент треће године студија Академије ликовних умјетности у Требињу.

Млада умјетница Милица Бјеловић, која је на истој академији дипломирала на одсјеку за графички дизајн, суграђанима је представила свој дипломски рад у којем је направила визуелну фирму “Флора” која се бави производњом здравих бомбона.

“Осмислила сам процес настанка здравих бомбона за дјецу, њихово паковање, играла се типографски, илустративно и измислила неки нови свијет са потпуном слободом изражавања пратећи тренд здраве хране и однос према потрошачима”, објаснила је Бјеловићева.

Изложба, која је продајног карактера, посјетиоцима ће бити доступна до 1. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана