Отворена изложба "Руке стварају живот без насиља"

Срна
Отворена изложба "Руке стварају живот без насиља"

БАЊАЛУКА - Изложба "Руке стварају живот без насиља", састављена од радова насталих у оквиру радно-окупационе терапије са женама и дјецом који користе посебну мјеру подршке у Сигурној кући, отворена је у Дому омладине у Бањалуци поводом Међународног дана борбе против насиља над женама. Фондација "Удружене жене Бањалука" организовала је ову изложбу, која представља једну од превентивних активности у оквиру кампање "16 дана активизма", кроз коју је омогућено и члановима локалне заједнице да се укључе и тако дају свој допринос борби против овог великог друштвеног проблема.

Координатор Сигурне куће Амела Башић Томић захвалила је граду Бањалука, Центру за социјални рад и члановима других невладиних организација што су доласком подржали изложбу, коју заинтересовани грађани могу да посјете радним данима до 1. децембра, у периоду од 11.00 до 17.00 часова.

Савјетник градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало нагласила је да је град Бањалука на више начина подржао кампању ове фондације, саопштено је из Градске управе.

"Спремамо се да потпишемо и протокол са свим значајним институцијама када је ријеч о превенцији насиља. Поново ћемо према градској Скупштини изаћи са иницијативом о доношењу одлуке о `Кући људских права`", рекла је Шукало и нагласила да Бањалука треба да добије мјесто на којем ће грађани моћи да добију подршку за поштовање њихових права.

Шеф Одсјека за културу, социјалну заштиту, удружења грађана и вјерске заједнице Невена Благојевић Подрић истакла је да пружају редовну новачану подршку за рад Сигурне куће, а прошле године подржали су и куповину возила за њихов рад.

Истовремено, у организацији Перпетум мобиле - Института за развој младих и заједнице поводом "Наранџастог дана", у Дому омладине одржана је и конференција о подизању свијести о борби против насиља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана