Отворена изложба радова студената Академије Умјетности

Срна
Отворена изложба радова студената Академије Умјетности

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин вечерас је отворио 20. годишњу изложбу на којој је представљено 140 различитих умјетничких радова студената више студијских програма на Академији умјетности овог универзитета.

Најбоље студентске радове наградили су стручњаци Академије умјетности, али и бројне установе културе и друге установе, као и компаније.

Након свечаног отварања јубиларне изложбе на љетној сцени Академије умјетности, Гајанин је изразио задовољство због вриједног рада студената, наставника и сарадника.

“Њихова умјетничка дјела су препозната не само код нас, већ и у региону и свијету. Гдје год учествују наши умјетници добијају престижне и неке од највреднијих награда. У том смислу, они ће имати подршку Академије и Универзитета”, рекао је Гајанин новинарима.

Он је најавио да ће се уз подршку ресорног министарства и Владе Српске у наредном периоду радити на завршетку Студентског културног центра Универзитета у којем би већ сљедећа оваква изложба могла бити организована.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић рекла је да ова изложба показује да Република Српска има људе и умјетнике који надахњују талентом и умјетничким изразом.

“Они су на том плану доказани не само у Српској, већ и на међународној сцени, гдје су биљежили и биљеже запажене резултате. Новоосновани Центар за развој и унапређење кинематографије ће у сарадњи са Академијом засигурно искорачити у смислу стваралачког рада наших студената, професора и умјетника који ће, сигурна сам, представљати Српску на најбољи начин”, поручила је Тривићева.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањалуци Драгана Пурковић Мацан рекла је да изложба показује да су студенти лани вриједно радили упркос отежаној ситуацији усљед пандемије вируса корона.

На традиционалној завршној изложби представљени су радови високошколаца са студијског програма Ликовних умјетности, смјерова - Сликарство, Графика, Интермедијална умјетност, Графички дизајн, Анимација, Фотографија и Методика ликовне културе.

Изложба је постављена и може се погледати на четири локације - зграда Ректората и Академије умјетности, у бараци Академије умјетности, просторијама Академије умјетности преко пута Филолошког факултета и на Филозофском факултету.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана