Отворена изложба фотографија Младена Благојевића

Срна
Foto: срна

ДОБОЈ - Изложба фотографија аутора Младена Благојевића, насталих током његових путовања у 118 земаља, отворена је данас у Средњошколском центру у Добоју, у организацији Економске школе из овог града.

Благојевић се професионално бави модном фотографијом и као бивши ученик добојске Економске школе задовољан је што је изложба приређена у овој установи, што до сада није практиковао.

Он је новинарима рекао да је данас изложен дио фотографија које представљају најужи избор од неколико десетина хиљада фотографија, насталих током његовог путовања по свијету.

"Желим да ученицима покажем да има нешто послије средње школе, да имају наде да нешто могу да ураде, не само да се иде у Занатски на кафу, да се иде на интернет. Да покушају барем нешто да ураде од свог живота и да не одустају", истакао је Благојевић.

Он је додао да је током двадесетогодишњег умјетничког рада и по неколико пута обишао бројне градове у 118 држава на свим континентима.

Директор Економске школе Тијана Васиљевић Стокић рекла је да је изложба организована поводом успјешног почетка наставе у другом полугодишту како би ученици и професори уживали у умјетничкој изведби, те погледали путовања која су им због вируса корона доста ускраћена.

Младен Благојевић је стални сарадник бројних модних агенција и магазина у БиХ и иностранству, а ради фотографије за књиге, часописе, каталоге и билборде.

Он је 2005. године почетком рада на прекоокеанским бродовима почео фотографисати људе и предјеле које је посјећивао, обишавши тако 118 земаља свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана