Отворена изложба “Дервента на канвасу”

Срна
Отворена изложба “Дервента на канвасу”

ДЕРВЕНТА - Самостална изложба фотографија “Дервента на канвасу” аутора Ивана Живковића отворена је вечерас у Галерији дервентског Центра за културу.

Ријеч је о 21 штампаној фотографији која се посебном техником преноси на канвас, односно умјетничко платно.

“Све фотографије су настале на подручју општине Дервента, а највећи број са ријеке Укрине која протиче кроз опшину”, рекао је Живковић.

Он је навео да је фотографије забиљежио у протеклих десет година, одлазећи на Укрину у различитим дијеловима дана, током различитих годишњих доба, гдје је биљежио одређене ефекте.

“Прилог од продаје двије фотографије донираћу Народној библиотеци жБранко Радичевићж”, додао је Живковић.

Изложбу је свечано отворио начелник општине Дервента Милорад Симић, који је у изјави новинарима рекао да је ово Живковићева друга изложба, коју је подржала локална заједница, да је ријеч о умјетнику који је познат и у Аустрији и Њемачкој.

Он је навео да је, с обзиром на вријеме ограниченог дружења, број посјетилаца вечерашњој изложби добар и да представља вјетар у леђа младом умјетнику.

Живковић је рођен у Дервенти 1984. године, а од 2000. бави се фотографијом. Ово је његова друга самостална изложба, а имао је низ заједничких изложби хуманитарног карактера.

Побједник је другог Меморијалног фото-конкурса “Горан Терзић”, а његова фотографија “Дјед и унук” одабрана је као најбоља међу 663 рада.

Посјетиоци ће моћи да погледају ову изложбу сваким радним даном од 7.00 до 15.00 часова, до 24. јула у Галерији Центра за културу Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана