Отворена изложба 2+2 у Академији наука и умјетности РС

Илијана Божић
Foto: Илијана Б.

БАЊАЛУКА-Изложба 2+2 умјетника из Републике Српске и Србије отворена је вечерас у Галерији Академије наука и умјетности РС у Бањалуци.

Умјетници чија су дјела представљена на овој поставци су Оливера Баста, Слободан Видовић, Сара Николић и Јованка Станојевић.

Управник Галерије АНУРС-а Миливоје Унковић, захваљујући којем је ова изложба ррализована, истакао је да ауторе, чија су дјела представљена публици, прати дуги низ година.

-Ради се о врло даровитим, драгоцијеним младим људима. Сарадња с њима је била веома колегијална, просто су се све коцкице у мозаику фино склопиле у једну цјелину. Сви имају различите поетико и покушавам да скренем пажњу да разлике могу да се хармонизују, јер ако је слика, графика или скулптура добра без обзира ком правцу и времену припада она ће се савршено уклопити у једну изложбу-казао је Унковић.

Вајарка из Србије, Сара Николић је истакла да јој је велико задовољство што су њени радови изложени у Галерији АНУРС-а, јер је према њеним ријечима то велика привилегија за сваког младог аутора.

-Публика овде може видети моје скулптуре коеа. Кроз читаву историју уметности коњ био вечита инспирација уметницима. Мене инспирише њихов покрет, снага, грациозност и како да сву ту снагу и динамичносз заробим у статичну форму као што је скулптура-објаснила је Никилићева.

Изложбу је отворила министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана